Permanente make-up | Nagelstylist | Kapper | Beauty & Beans
About

Hennabrows

DUUR
45-60 minuten.

SHAPEN
Door middel van speciale meetpunten afgetekend in jouw gezicht. Op deze manier weten wij precies de perfecte vorm voor jouw wenkbrauwen. Eerst meten wij de hoeken, vervolgens tekenen wij met een potlood de lijnen af. Op deze manier kunnen wij strakke lijnen zetten tijdens het harsen.

TRIMMING
Te lange haartjes knippen we de wenkbrauw alvast in model. Wenkbrauwen worden strakker, omdat er geen uitstekende haartjes boven de wenkbrauwen uitkomen.

TINTING

Verschil met henna tinten en verven van de wenkbrauwen

Een gewone wenkbrauw verf is bedoeld om de haartjes een kleur te geven. Doordat de lichte haartjes gekleurd worden lijkt de wenkbrauw voller. Gaatjes kunnen niet opgevuld worden. Het effectis ongeveer 3 weken zichtbaar.

Henna verf is een dikke pasta die stevig op de wenkbauw geduwd word. Het effect is een intensievere kleur en een afdruk op de huid. Hierbij kunnen gaatjes wel opgevuld worden.  De wenkbrauwen lijken voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen.

WAXING
Met een milde wax die alleen aan de haartjes hecht, verwijderen we de (dons)haartjes. Wij gebruiken een hars welke geschikt is voor de gevoelige huid.

TWEEZING
Met een pincet epileren we de kleinste en resterende haartjes. Voor de perfecte wenkbrauwen!

FINISHING TOUCH
We stylen de wenkbrauwen met speciale wenkbrauwmake-up.

Informatie & Advies

Henna Brow behandeling

De henna brow treatment is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft.

De eerste tijd is bijtekenen niet meer nodig. Brow henna blijft tot 14 dagen op de huid en 5/6 weken op de haren zichtbaar, afhankelijk van het huidtype en de juiste nazorg en mits er geen reinigingsproducten rond de wenkbrauwen worden gebruikt.

Hoewel henna natuurlijk al eeuwenoud wordt gebruik, is brow henna is de nieuwste trend op wenkbrauwgebied. Henna is een geweldig alternatief voor gewone wenkbrauwverf. Want er komt geen ammoniak en oxidant aan te pas. De henna is 100% natuurlijk en zal de structuur van de haartjes niet beschadigen. De formule is een combinatie van de beste kwaliteit Indiase henna en de nieuwste innovatie in haarkleuring.

Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, Lawsonia inermis. Het is een struik die van nature voorkomt in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt, terwijl de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren.

 

Welke nazorg regels moet ik volgen?

Voor langer behoudt van de Henna Brow zijn er een aantal adviezen

  • Gedurende de eerste 24-48 uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water (ook stoom beïnvloed de henna);
  • Gebruik geen olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen. Olie lost de verf op de huid op.
  • Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen;
  • Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen na 48 uur alleen met water;
  • Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven.