Laura Bakker
Powderbrows Ombrebrows Hairstrokes

Permanente make-up

DUUR
3 uur.

SHAPEN & TEKENEN
Door middel van speciale meetpunten afgetekend in jouw gezicht. Op deze manier weten wij precies de perfecte vorm voor jouw wenkbrauwen, die past bij de vorm van jouw gezicht. Eerst meten wij de hoeken, vervolgens tekenen wij met een potlood de lijnen af. Als je jouw wenkbrauwen (bij)tekent, raad ik aan met je gebruikelijke wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen. 

KNIPPEN & EPILEREN
Te lange haartjes knippen we de wenkbrauw alvast in model. Wenkbrauwen worden strakker, omdat er geen uitstekende haartjes boven de wenkbrauwen uitkomen. Met een pincet epileren we de kleinste en resterende haartjes. Voor de perfecte wenkbrauwen!

PIGMENTEREN

Met een flinterdunne steriele naald wordt met een apparaat een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft en veel harder overkomt, wordt permanente make-up langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie 1 tot 5 jaar mooi.

Informatie & Advies

PMU wenkbrauwen

5 redenen voor Permanente make-up!

Heb je asymmetrische wenkbrauwen of een litteken in je wenkbrauw waar geen haartjes groeien? Het je weinig geduld? Wil een wat meer aanwezige wenkbrauw, ’s morgens wakker worden als een echt femme fatale en ook nog een tijd besparen? Ben je een fanatieke sporter? Of ben je een emotioneel typ dat af en toe gewoon even lekker haar tranen wilt laten lopen?

Dan kan permanente make-up nog wel eens jouw HOLEY GRAIL zijn! *holey sound*

 

POWDER BROW TECHNIEK

Dé nieuwste trend betreft PMU wenkbrauwen zijn de ombre brows.

Ombre brows is een techniek (pigmenteren) die wordt uitgevoerd met gebruik van semi-permanente make-up. De wenkbrauw begint licht en wordt steeds donkerder naar het puntje van je wenkbrauw toe. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller en superstrak. Je kunt ze natuurlijk zelf tekenen, maar hoe fijn is het als je met deze prachtige brows wakker wordt? Scheelt je zo een kwartier in de ochtend!

Bij permente make-up wordt de techniek powder- ofwel schaduwtechniek veel gebruikt. Misschien doe je het zelf al, het inkleuren van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Nou dat is eigenlijk wat deze schaduwtechniek is. Met deze techniek wordt de wenkbrauw letterlijk ingeschaduwd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw.

Door het gebruik van verschillende kleursterktes kan er gekozen worden voor een natuurlijk en zacht effect maar ook voor een wat meer aanwezige wenkbrauw. 

Misschien is het je nog niet geheel duidelijk wat het beste bij jouw gezicht, huidtype, leeftijd past. Je mag altijd vrijblijvend  een intake gesprek bij me inplannen zodat ik je het beste advies kan geven! 

 

HAIRSTROKES

Hairstroke techniek, ook wel de 3D haartjes techniek genoemd, is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes “te tekenen” (eigenlijk pigmenteren) in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauw haren worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn. Persoonlijk vind ik hairstokes in combinatie met de powderbrow techniek mooier dan alleen hairstrokes.

 

Wanneer mag/kan ik deze behandeling niet ondergaan?
Laat geen semipermanente make-up aanbrengen:

 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent.
 • Als je bloedverdunners neemt

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • tijdens chemotherapie
 • chronische huidziekte zoals eczeem, psorias,
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Voorafgaand aan elke behandeling zal er een uitgebreide vragenlijst ingevuld worden waarop alle contra-indicaties zullen worden doorgenomen.

 

Ziet het resultaat van de permanente make-up er natuurlijk uit?

Ik streef erna om zo natuurlijk mogelijk te werken en de  kleur, vorm en techniek aan te passen naar wat het beste bij iemand past. Ga dus altijd naar een ervaren PMU artist, met een openbaar portfolio van haar werk.
Voor een overzicht van mijn werk, kijk op mijn: Instagram of op Facebook.

 

Hoe zie ik er direct na de PMU behandeling uit?

Het behandelde gebied kan wat rood zien en eventueel licht gezwollen zijn. Deze bijwerking verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. Na de behandeling is de kleur de eerste 5 à 7 dagen altijd ongeveer 40% donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen als eindresultaat. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Na ongeveer 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is.  Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het herstelproces van de huid.

 

Wanneer is de Touch Up Behandeling nodig?

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Deze 1e touch-up behandeling is inbegrepen in de prijs van de eerste PMU behandeling.

 

Welke voorzorg moet ik volgen?

 • 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicatie innemen.
 • 2 weken voor de behandelijk de huid niet blootstellen aan (overmatig) zonlicht, zonnebank, peelings!
 • Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling.
 • Drink geen cafeïne of neem geen medicatie in 24u voor de afspraak dit beïnvloed jouw bloedsomloop waardoor je heviger kan bloeden en waardoor het pigment slechter zal opnemen in de huid. 
 • Indien je jouw wenkbrauwen bijtekent, raad ik aan met je gebruikelijke wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen.

 

Hoe lang blijft het resultaat van de PMU zichtbaar?

De permanente make-up blijft gemiddeld 12-16 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, je verzorgingsrituelen, je levensstijl en de mate hoeveel en hoe vaak je jouw huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zal verdwijnen, de make-up vervaagt. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een “opfrisbeurt” te laten doen.


Welke nazorg regels moet ik volgen?

Het is van belang voor optimaal resultaat dat de pigmentatie zo snel mogelijk geneest.

 • Het behandelde gebied vijf tot zeven dagen droog te houden.
 • Gebruik alleen de meegegeven white petrolatum. Hiermee kan je de wenkbrauwen vet houden en ze zalf helpt tegen jeuk.
 • NIET aan de korsten plukken, krabbelen en pulken!
 • Gebruik geen wenkbrauw make-up of foundation rond de wenkbrauwen. 
 • Let op met je gezicht reinigen, douchen (hoofd achterover houden), ga niet zwemmen, sauna, of intensief sporten (door het zout in zweet zal de kleur eerder verdwijnen).
 • Ook is het verstandig om je afspraak niet nét voor een belangrijke gebeurtenis of een vakantie te plannen.
 • Ik adviseer tot 6 weken na de behandeling geen peelings te doen en de huid niet (overmatig) blootstellen aan de zon / geen zonnebank.